Zichtbaarheid zelfgemaakte tegels.

Binnen Office365 krijg je van de standaard Office365 applicaties een tegel. Deze kun je aanklikken in de app-launcher, maar ook op het stratscherm van office.com. Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat dit de default startpagina gaat worden en dat je niet meer een andere pagina kan instellen als startpagina.

In een aantal andere blogposts heb ik al beschreven hoe je zelf tegels kan toevoegen aan de app-launcher. Dit kan bijvoorbeeld via Beheer ==> Instellingen ==> Organisatieprofiel Aangepaste tegels toevoegen voor uw organisatie

Voordeel is dat dit erg eenvoudig werkt en snel te regelen is. Nadeel is dat iedere gebruiker deze tegels ziet en je moet een openbare plaats hebben waar je het logo voor de tegel weg moet zetten.


Een andere plaats om tegels aan te maken gaat via de Azure Active-Directory.

Zelf een app publiceren

Via de optie App-registraties kun je ween web-app registreren naar een URL. Hier upload je ook een logo naar de tegel waardoor je zelf geen openbare plek nodig hebt om het logo neer te zetten. Via de Bedrijfstoepassingen krijg je de mogelijkheid om de tegel te koppelen aan een groep gebruikers. Hierdoor zien alleen de medewerkers van die groep de tegel. Dit is weer handig als je voor bijvoorbeeld iedere school een aparte SharePoint pagina hebt gemaakt en je de medewerkers van die school alleen de juiste tegels wil laten zien.

Medewerkers kunnen deze tegel via de app-launcher toevoegen aan de weergave van de app-launcher door naar alle apps in de app-launcher te gaan en dan te klikken op vastmaken aan startprogramma.

Een app vastmaken aan de app-launcher

Deze manier van werken kan er al voor zorgen dat bepaalde niet standaard plekken binnen Office365 eenvoudig bereikbaar worden.

Echter is er nog een optie. Aangezien de Office.com de algemene starpagina wordt zou het mooi zijn als je de tegel ook op deze pagina kan zien. Dan is het nog minder klikwerk om op de juiste plek uit te komen.

Ook dit is aangepakt door Microsoft en is nu mogelijk.

Open weer de app-launcher. Klik op alle apps.

Klik nu onderaan de app-launcher op Al uw apps verkennen

Een andere optie is om op de startpagina Office.com te klikken op Al uw apps verkennen onder de tegels. Je zal op dezelfde pagina komen.

Je krijgt nu een pagina van Microsoft te zien waarop uitleg staat over de verschillende Office365 onderdelen. Scrol je nu helemaal naar beneden dan staan onder overige de tegels die je zelf net via de Azure Active Directory hebt gemaakt. (het kan even duren na aanmaken voordat ze zichtbaar worden).

Klik nu de tegel aan waar je heen zou willen gaan.

Na aanklikken kun je weer terug naar de Office.com pagina en zal de tegel getoond worden op de voorpagina.

(Visited 645 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.