Yammer voor het onderwijs

Yammer1

Vorige week schreef ik al dat het leek dat Yammer voor het onderwijs binnen Office365 geactiveerd was. Niet lang daarna verscheen vanuit Microsoft een blogpost dat daadwerkelijk de uitrol van Yammer binnen Office365 was begonnen.

De licentie voor Yammer wordt automatisch toegevoegd bij je licentie gegevens in Office365. Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Vanaf je beheerscherm kun je daarna met 1 druk op de knop Yammer voor je domein activeren.

De beheerders binnen Office365 worden ook automatisch de beheerders binnen je Yammer omgeving. Na activeren kun je aan de slag door groepen te maken binnen je hoofdnetwerk, of je kunt nieuwe netwerken maken onder je hoofdnetwerk om de boel een beetje te organiseren. Je kan dan automatisch aangeven of gebruikers binnen je domein automatisch lid mogen worden of een invitatie moeten aanvragen. Zo kun je dan langzaam je netwerk uitbreiden.

Zelf heb ik nu ook een extern netwerk gecreëerd met de naam Office365 in het onderwijs. Iedereen die dat wil kan via deze link lid worden en kan zijn ervaringen delen mbt Yammer en Office365.

 

(Visited 700 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.