Werken met MicrosoftForms

Office365 - MicrosoftFormsEnige tijd geleden heb ik een blogpost geschreven over de nieuwe functionaliteit die binnen Office365 was toegevoegd. MicrosoftForms werd naar alle gebruikers uitgerold. Inmiddels zijn er na de eerste uitrol verschillende updates geweest. Ik zal hieronder kort de 3 meest in het oog springende updates vermelden.

 1. Thema
  Het is vanaf nu mogelijk om je formulier een bepaalde uitstraling mee te geven. Je hebt de keus uit verschillende kleuren of een aantal voor gedefinieerde achtergronden.
  Via de knop thema bovenin de balk krijg je verschillende mogelijkheden.
  forms 01
 2. Bekijken en verwijderen van resultaten.
  Tot voor kort was het alleen maar mogelijk om alle resultaten van een vragenformulier te verwijderen. Ook was het niet mogelijk om de resultaten per invuller te bekijken. Door een handige update is dit vanaf nu wel mogelijk. Je kan nu de individuele resultaten bekijken en ook verwijderen.
  forms 02Bij antwoorden heb je nu de keus gekregen tussen Samenvatting en Individueel. Je kan nu via dit menu de individuele resultaten bekijken en ook desnoods verwijderen door op de 3 puntjes te klikken
 3. Vertakkingen
  Hoog op het lijstje van veel gebruikers stond vertakkingen. Met andere woorden de vervolgvraag is afhankelijk van het antwoord bij een vorige vraag. Sinds vandaag is deze optie ook aanwezig in MicrosoftForms.
  Via de 3 puntjes rechtsboven op de website kom je bij de optie vertakkingen.
  forms 03Je krijgt nu de mogelijkheid om per vraag aan te geven naar welke vraag je moet gaan afhankelijk van het gegeven antwoord. Via deze link kun je het online formulier zelf bekijken.
  Forms 04Na deze updates blijven er nog heel wat verzoeken van gebruikers over. 2 verzoeken die ik het meest gehoord heb en waar ik over gelezen heb zijn:

  • Delen van resultaten.
   Op dit moment kan de maker van een formulier de resultaten zien. Deze zijn helaas nog niet real time te delen met andere gebruikers
  • Invoegen van afbeeldingen.
   Om dit instrument goed te kunnen gebruiken voor afnames vragen veel gebruikers ook om de mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen bij de vragen.
(Visited 570 times, 1 visits today)

1 Reactie

 1. Pingback: Digitaal toetsen in Windows 10 - Office365 in onderwijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.