Visuele updates in OneDrive

Tijdens de Microsoft Ignite zijn verschillende mededelingen gedaan over de updates die binnen OneDrive gaan plaatsvinden.
Veel updates zullen visueel van aard zijn, maar op de achtergrond zullen er ook een flink aantal functionele updates in je OneDrive komen.

Op dit moment worde de eerste visuele updates al uitgerold naar de first release tennants

Visuele Updates in je OneDrive

De vormgeving van mappen en folders is moderner geworden. Ook hebben ze meer file-types toegevoegd die meteen resultaat tonen als je kiest voor de tegel weergave in je OneDrive. BIj nieuw gemaakte bestanden en mappen had je voorheen een groen groen rondje staan. Dit icoontje is nu vervangen voor een teken linksboven bij de bestandsnaam. Dit kleurt ook mee met het thema van je site.

Onedrive

Nieuwe weergave mappen

Onedrive

Nieuwe weergave lijstweergave

 

 

 

 

 

 

Onedrive

Nieuwe weergave bestanden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tevens zal er een derde weergave worden toegevoegd in de lijstweergave. Dit zal een compactere versie worden. Hierdoor past er meer informatie in het scherm.
Vanuit de lijstweergave heb je nu ook een snellere manier van delen van je bestand/map gekregen. (Het delen van bestanden is ook verder vereenvoudigd, maar daar later meer over)

Onedrive

Delen van bestanden

 

 

 

 

 

 

 

Ook in het onderdeel Gedeeld met mij zijn een aantal wijzigingen gekomen. Tot voor kort was gedeeld met mij een lange lijst met bestanden die met je waren gedeeld. Je had wel de mogelijkheid om zelf handmatig bestanden uit deze lijst te verwijderen, om de lijst een beetje beheersbaar te houden.

Onedrive

Gedeelde bestanden verwijderen

 

 

 

 

 

 

 

 

Om deze lijst nog overzichtelijker te houden is er nu ook een mogelijkheid om groeperen gekomen. Je kan nu eenvoudig de documenten die met je gedeeld zijn groeperen op diegene die ze heeft gedeeld.

Onedrive

Groeperen van bestanden die gedeeld met mij zijn

 

 

 

 

 

 

 

Bestanden komen nu netjes gegroepeerd in de Gedeeld met mij weergave te staan. Je kan nu eenvoudig zien wie er wat met jou gedeeld heeft.

Onedrive

Gegroepeerde weergave

 

(Visited 354 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.