Veranderingen binnen Office365: OneDrive en Office Online

Afgelopen maand zijn er verschillende updates geweest binnen de Office365 omgeving.

OneDrive
De eerste wijziging was al bekend. De naam SkyDrive en SkyDrive-pro zou komen te vervallen. Alles heeft de naam OneDrive en OneDrive for business gekregen. Zo kunnen de consumenten gebruik maken van OneDrive en heeft de persoonlijke opslag in Office365 de naam OnDrive for business meegekregen.
Tijdens de SPC14 kwamen ook al wat nieuwe screenshots naar buiten. De persoonlijke OneDrive pagina zal op een paar plekken een aanpassing krijgen. De tools om documenten te bewerken komen op een zichtbaardere plaats te staan.

031314_1938_Verandering1

 

 

 

Ook zal de zoekfunctie binnen je documenten uitgebreider zijn.

031314_1938_Verandering2

 

 

 

 

 

 

Mocht je een gebruiker hebben die niet genoeg ruimte heeft aan de standaard 25GB opslag dan heb ik hier een artikel geschreven hoe deze ruimte is uit te bereiden.

Office Online
Naast de al bekende wijziging van SkyDrive naar OneDrive kwam enkele dagen later ook de wijziging door bij de Office webapps. Microsoft heeft besloten om deze webapps om te vormen naar Office Online.
Zo heb je nu:

Word Online

031314_1938_Verandering3

 

 

Excel Online
031314_1938_Verandering4

 

PowerPoint online
031314_1938_Verandering5

 

Ik vind dat deze naamgeving wel een heel stuk prettiger klinkt. Ik vond het woord webapp altijd lastig uit te leggen wat dat nu precies was. Je kan nu aan collega’s op een heldere manier uitleggen wat het verschil is tussen iets in de browser bewerken (Office Online) of met het lokale Office pakket. Heb je een eenvoudig document en wil je alleen iets in de tekst wijzigen dan is de online versie al voldoende. Ook collega’s die thuis bv. niet de beschikking hebben over Office kunnen met de online variant toch de meeste werkzaamheden doen.

(Visited 255 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.