Veel nieuwe updates van Microsoft deze week

O_eba532d18dDeze week was een hele drukke week. Bijna iedere dag verschenen wel berichten met nieuwe updates vanuit Microsoft. Verschillende nieuwe apps werden gelanceerd en het Office pakket kreeg de officiële release naar versie 2016.

 

Office 2016
Al geruime tijd was het mogelijk om via het preview programma mee te doen en gebruik te maken van de allernieuwste versie van het Office pakket. Afgelopen 22 september was hett moment dat Microsoft het pakket officieel lanceerde. Helaas blijkt nog wel dat niet iedereen met een Office365 abonnement en dan met een licentie voor Office Pro Plus het pakket meteen kan downloaden. Verschillende keren las ik dat mensen die vanuit Office365 het pakket gingen downloaden gewoon het 2013 pakket kregen.
Om het pakket vanuit je omgeving te willen downloaden moet de beheerder van de omgeving aangeven  dat hij mee wil doen met het first release programma. Dan hebben alle gebruikers de mogelijkheid om de nieuwste versie te downloaden.

Het is goed om te zien dat Office2016 cloud gericht is. Dus maak je gebruik van Office365 dan is Office2016 zeker een goede toevoeging. Er zitten verschillende handigheidjes in die het werken een stuk eenvoudiger maken. In het onderstaande schema is te zien hoe de verdere uitrol van Office2016 werkt. Dit schema staat ook in deze blog post met wat andere antwoorden.
o2016branches

Outlook groups
De group functionaliteit is al geruime tijd uitgerold, Vanuit de browser was het mogelijk om er goed gebruik van te maken. Deze week kwam er een app voor je telefoon bij zodat je ook mobiel aan de slag kon met deze Outlook Groups.
Na lancering was hij er eerst alleen voor de Windows Phone, maar inmiddels ook te downloaden voor Android en IOS. Zie ook deze blog post op de Office blogs.
group
Met de komst van Office2016 is het vanaf nu ook mogelijk om deze groups te benaderen vanuit Outlook. Alle groepen waarvan je lid bent worden ook weergegeven in Outlook. Vanuit Outlook kun je dan dezelfde zaken regelen als via de browser.

 

 

 

 

 

Office 365 planner
Een geheel nieuwe functionaliteit die werd aangekondigd is die van Office365 planner. Op dit moment is dit alleen nog een aankondiging en de URL tasks.office.com geeft nu nog een foutmelding dat het niet beschikbaar is.

Als het eenmaal beschikbaar is zal het een plek zijn waarbij je met meerdere mensen (teams) kunt samenwerken. Dmv cards kunnen documenten worden geplaatst en gegroepeerd aan een groep. Deze functionaliteit zal dus naadloos samenwerken met de al bestaande groups functionaliteit. Voor het onderwijs zitten hier denk ik ook aardige functionaliteit is. Als het eenmaal beschikbaar is zal pas echt blijken wat goed zal werken en wat niet.

OneDrive Synctool
In één blog post kwam ergens ook een stukje voor dat er binnenkort een nieuwe synctool zal komen om je OneDrive for Business te gaan synchroniseren met je pc. Met de huidige tool kun je alleen je gehele OneDrive synchroniseren en geen mappen aanwijzen die niet gesynchroniseerd hoeven te worden. Ik heb al gelezen dat dat gaat veranderen en dat je net als met de OneDrive synctool voor privé gebruik je mappen kunt gaan uitsluiten. Waarschijnlijk gaat het straks 1 tool worden waar je zowel je privé OneDrive en je werk OneDrive mee kan gaan synchroniseren.
De OneDrive tool voor je telefoon werkt eigenlijk zo ook al. Tevens kun je  daar ook verschillende OneDrive accounts toevoegen. Dit zal dus een hele verbetering worden met wat nu beschikbaar is.

We also have significant new updates to OneDrive for Business coming later this month across sync, browser, mobile, IT control and developer experiences. The highlight is the preview of the next generation sync client for Windows and Mac, offering improved reliability and selective sync, as well as increased file size and volume limits.

BRON

Invite
Een kleine melding van een nieuwe app is Invite. Op dit moment alleen nog maar beschikbaar in Amerika en Canada. Via je Office365 account snel een bijeenkomst opzetten en kijken wanneer wie kan. Na deze eerste uitrol zal deze app waarschijnlijk ook wel beschikbaar komen in de rest van de wereld.

InfoPath
InfoPath maakt geen onderdeel meer uit van Office2016. Echter blijkt het soms nog wel nodig om formulieren in SharePoint aan te kunnen passen met InfoPath.
Paul Keijzers heeft dit uitgezocht en er blog post over geschreven hoe het toch mogelijk is om Office2016 te gebruiken en daarnaast InfoPath 2013

Tot zover alle updates die ik deze week voorbij heb zien komen.

(Visited 482 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.