Uservoice fora en feedback op Office365

Uservoice fora Office365Bij trainingen vergelijk ik het starten met werken met Office365 vaak met het springen op een rijdende trein. Je gaat beginnen met iets dat constant in ontwikkeling is. Vanaf het moment van starten ben je afhankelijk van de keuzes en updates die vanuit Microsoft komen.
Je hebt dan nog wel de mogelijkheid om een keus te maken of je met de first release features mee wil doen, maar verder heb je geen keus.

Mogelijkheden voor gebruikers

Het lijkt erop dat dit allemaal eenrichtingsverkeer is. Echter is dit niet helemaal waar. Zelf kun je ook wel enige invloed hebben op de keuzes die de productmanagers kunnen maken. Microsoft maakt voor zijn verschillende onderdelen actief gebruik van uservoices. Dit zijn websites waar gebruikers wensen kunnen aangeven tot verbeteren van het product.

Andere gebruikers kunnen dan weer dmv votes aangeven dat ze het met deze wensen eens zijn. Hoe meer votes hoe hoger op de ranglijst. Je hebt per onderdeel een maximaal aantal stemmen. Wordt een onderdeel gerealiseerd dan krijg je je  gegevens temmen weer terug en kun je je stem weer voor een ander onderdeel inzetten.
Vanuit Microsoft wordt er ook gecommuniceerd naar deze uservoice fora en kun je zien of de ideeën en wensen onder de aandacht zijn van de ontwikkelteams, of er al aan gewerkt wordt, of dat ze al gerealiseerd zijn. Op deze manier heb je zeker enige invloed op het ontwikkeltraject van Office365.

Zo zijn er onder andere deze uservoice fora.

Hieronder zie je ook dat er duidelijk te zien is of updates zijn gerealiseerd of dat er aan gedacht of gewerkt wordt. Wil je een overzicht van alle Office365 gerelateerde content klik dan hier.

uservoice office365

Voor mij zijn deze fora ook informatie om op vragen van gebruikers te reageren. Als ik bv. de vraag krijg waarom je bv. niet eenvoudig documenten vanuit je OneDrive naar SharePoint kunt verplaatsen kan ik aangeven dat ze niet alleen staan met hun vragen. Ik kan aangeven dat het een veelgevraagde feature is en dat er aan gewerkt wordt.

Heb je zelf wensen lees de fora dan eens door en geef je stem.

 

(Visited 153 times, 1 visits today)

2 Reacties

 1. Remko Boers

  Ik heb hier en daar iets omhoog gestemd. 🙂

  Reageren
  1. mknoppert (Auteur bericht)

   Mooi zo!

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.