** Update ** Licentie problemen

Gisteren heb ik al een stukje geschreven over het probleem omtrent licenties voor onze Office 365 E3 accounts.

Vandaag na contact te hebben gehad met APS-IT diensten kwam de mededeling waar het mis is gegaan.

Tijdens de uitrol van Office365 voor onze stichting hebben we op bestuursniveau Office365 aangevraagd en de mogelijkheid om Office365 licenties aan te vragen. Dat hebben we ook gedaan en voor de gehele stichting voor alle medewerkers een E3 licentie aangevraagd.

Vanaf 1 januari bekijkt Microsoft nav de aantallen registratie die je jaarlijks doet hoeveel E3 licenties je toegewezen krijgt. Deze registraties worden bij ons op schoolniveau gedaan. De koppeling tussen scholen en de SCOH omgeving was niet bekend bij APS. Hierdoor kregen we op bovenschools niveau geen totaal aantal te zien. Dit was snel opgelost door door te geven welke scholen onder de stichting vielen.

Een tweede punt was dat iedere school ook zelf een licentieaanvraag moest doen voor de E3 licentie. Dit was bij ons niet het geval aangezien wij dachten het aantal bovenschools te hebben aangevraagd.

Nu moeten blijkbaar dus alle scholen nog E3 aanvragen en goed controleren of ze hun aantallen registratie goed op orde hebben. Als dit geregeld is dan moeten de licenties uiteindelijk in het bovenschoolse overzicht weer verschijnen.

Dit geeft helaas wel weer wat extra werk. Logisch dat scholen verantwoordelijk zijn om hun zaken op orde te hebben, maar jammer is wel dat we vooraf niet op de hoogte zijn gesteld van deze nieuwe manier van berekenen. Dan hadden we alles voor kunnen zijn. Wat ik zo via Twitter gelezen heb waren wij niet de enige stichting die dit zo geregeld had. Dus bij meerdere stichtingen is er wat extra werk om alles weer goed geregistreerd te krijgen.

** Nog enige nuance over de berichtgeving van APS. Ik heb nog een oude mail doorgelezen die ging over de aantallen registratie. Met de informatie die ik nu heb zie ik dat ze ons via de mail daar wel voor hebben gewaarschuwd, maar tijdens het lezen van de mail is mij dat toch helaas niet helemaal duidelijk geworden. **

 

 

(Visited 219 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.