Uitnodigen van externe personen in Yammer

Yammer1Er staan heel wat nieuwe updates klaar voor Yammer. In het Yammernetwerk Office 365 Network wordt daar al vaak mee geëxperimenteerd. Zo moet de synchronisatie met de AzureAD verbeterd gaan worden. Ook gaat er een nieuwe lay-out komen. Deze nieuwe lay-out is in die groep al te zien.

Een andere optie die hier als eerste ter sprake kwam was om externe gebruikers uit te nodigen in een gesprek in Yammer. Dus mensen die geen lid zijn van het netwerk.

Ik zie inmiddels dat deze update nu ook beschikbaar is in mijn omgeving. Hoe gaat het uitnodigen nu in zijn werk?

Je begint het maken van een nieuw bericht.

Je ziet nu duidelijk in welke groep dit bericht wordt geplaatst. Daarnaast kon je altijd de namen van personen toevoegen waarvan je vond dat die dat bericht ook moesten krijgen. Nu kun je hier het adres van een extern iemand invoeren.

Zoals je ziet komt er een waarschuwing te staan dat je iemand toevoegt van buiten je netwerk. Bij het bericht komt ook een wereldbolletje te staan. Zo is het voor iedereen duidelijk dat er externe personen zijn uitgenodigd voor deze conversatie. Na het plaatsen krijg je zoals je hieronder kunt zien nog een extra waarschuwing.

Op deze manier kun je een extern persoon uitnodigen om mee te doen aan de conversatie.

Wat mij wel opviel dat mijn live en gmail adres niet werkte, maar wel mijn schoolmailadres. Met dat adres heb ik al een inlog voor een ander Yammer omgeving.

Dus je kan denk ik alleen iemand uitnodigen die al met dat adres ergens met yammer werkt.

Een uitgebreide FAQ over dit onderwerp is hier te vinden.

(Visited 1.291 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.