Toetsen afnemen met Take a test

Afgelopen week was ik weer aanwezig bij de Inspiratiedag georganiseerd door APS IT-Diensten en SLB-Diensten. Tijdens deze dag heb ik weer twee workshops mogen geven over het werken met digitale formulieren en toetsen in Microsoft Forms.

Ten eerste viel mij op dat bij beide sessies maar een kleine groep bekend was met dit onderdeel. Terwijl Microsoft Forms juist zo eenvoudig in gebruik is en veel werk uit handen kan halen.
In twee demo’s heb ik laten zien hoe je eenvoudig informatie bij collega’s of ouders kan ophalen. Al deze informatie komt daarna automatisch overzichtelijk in een Excel overzicht te staan.

Daarnaast heb ik laten zien hoe je een digitale toets kunt maken in Forms.
Er kwam een terechte vraag over hoe je een computer zo kunt instellen dat de leerling alleen de toets kan doen en geen andere zaken op de computer.

Vanaf Windows10 1709 zit deze functionaliteit standaard in Windows10. Je kan op iedere pc een Take a Test account aanmaken en op deze manier de computer opstarten met de URL van de toets.
De oplossing is wel redelijk bewerkelijk aangezien je voor iedere toets de pc weer opnieuw zou moeten instellen.

Een andere manier is dat je de link van het formulier zo aanpast dat als je op de link klikt de computer automatisch naar de Take a Test omgeving gaat.
Op deze manier hoef je alleen een URL te delen en de leerlingen hoeven er alleen op te klikken. De computer doet daarna de rest.

In het bovenstaande filmpje is te zien hoe een account is in te stellen en er wordt verwezen naar een website waar je de speciale link kan genereren.

De website is hier te vinden.

 

Als test heb ik onderstaande link gemaakt waarmee je direct naar het formulier gaat in de take a test app. Plak deze link in je browser en kijk zelf.

ms-edu-secureassessment:https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=_pOhR4zbKEKiMDObL6FXzpgvvlOPKvdMkwp-OwcxamFUN0ZGUU5YSjg5UVk0SlZPVUJPTTk4NVZDMy4u!enforcelockdown

 

(Visited 4.691 times, 1 visits today)

1 Reactie

  1. Maarten

    Ik kan de link hierboven plakken in mijn browser. Ik wordt dan “opgesloten” in de test.
    Als ik echter ALT TAB duw, kan ik me terug aanmelden op de pc en kan ik verder werken aan de test, terwijl ik ook andere vensters kan openen.

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.