Teacherdashboard

TD01Al enige tijd staat de app Teacherdashboard in de SharePoint store. Het is een add-on voor je SharePoint omgeving. Om er goed gebruik van te maken is het wel nodig dat zowel de leerkrachten als leerlingen in Office365 staan.

Deze app geeft een hele handige toevoeging om documenten eenvoudig met leerlingen/studenten te kunnen delen.

Na de installatie kun je in de app groepen aanmaken en daarin de leerlingen plaatsen en leerkrachten koppelen aan een groep. Zo is het dus ook mogelijk om verschillende groepjes te maken waarin kinderen zitten uit verschillende groepen.

TD02

Na het aanmaken van deze groepen kan een leerkracht van zo’n groep een opdracht maken. Bij deze opdracht kan de leerkracht verschillende documenten toevoegen. Dit kunnen naslagdocumenten zijn of opdrachten. Dit kan in PDF, Word enz. Bij het maken van de opdracht geeft de leerkracht ook meteen aan tot wanneer ze de tijd hebben om die opdracht af te ronden.

Na het maken van de opdracht klikt de leerkracht op verzenden. In een speciaal gemaakte map My Schoolwork in de OneDrive map van de leerlingen komt een map met deze opdracht en al deze documenten. Ook ontvangt de leerling een mail waarin geschreven staat wat er van je verwacht wordt.

TD04

Nu kan de leerling aan de slag. Hij kan de toegezonden documenten lezen en kan de opdrachten maken in het eventuele document dat is meegezonden.

Na het maken van de opdracht kan alles worden verplaatst naar de map Completed. Dit moet gebeuren voor de opgegeven datum. De leerkracht kan nu nl. op de knop collect klikken en alles wat in de mappen Completed staat komt nu bij de leerkracht en er kan niet meer aan gewerkt worden.

TD05

Zoals je in bovenstaand scherm kunt zien is het nu mogelijk om het werk van de leerling te beoordelen. Werk je bv met een Surface dan kun je gewoon met je pen op je scherm het werk nakijken. Na alles nagekeken te hebben kun je een Opmerking kwijt en een waardering. Heb je dit allemaal gedaan dan kun je de opdracht weer naar de leerling terugsturen. Zo krijgt de leerling weer een mail met daarin de opmerkingen en de waardering. De laatste optie Vraag en antwoord gaat pas werken als het Student dashboard actief is. Dit is een update die nog komen gaat.

Wat helemaal mooi is aan deze app is dat hij helemaal gratis is. Tot vandaag was de app gratis tot de eerste 100 leerkrachten die er mee gingen werken. Vandaag kwam de melding dat de app nu helemaal gratis is geworden en dat de limiet van 100 is verwijderd.

(Visited 655 times, 1 visits today)

1 Reactie

  1. Pingback: Eerste blik op Microsoft classroom - Office365 in onderwijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.