Powershell

powershell2xa4Tot nu toe kon ik al mijn administratieve zaken goed verwerken in het beheergedeelte van Office365. Met zo’n 40 gebruikersaccounts is dat niet enorm lastig. Pas als het aantal gebruikers gaat stijgen dan wordt het wel wat lastiger. Powershell kan dan een uitkomst zijn. Je kan dan eenvoudiger veel administratieve handelingen doen.

Dit punt heb ik nu bereikt. Sinds enige tijd help ik mee met de ontwikkeling van onze bovenschoolse Office365 omgeving. Dan heb je niet meer te maken met een 40-tal gebruikersaccounts maar gaat het al snel naar de honderden. Bij de eerste groep heb ik alle handelingen nog van het beheer gedeelte gedaan, maar al snel besloten dat dat wel voor het laatst is geweest. Heel veel tijd ging verloren in heel veel klikwerk.

Vanaf nu zal ik dus veel zaken via Powershell gaan aanpakken om zaken sneller en handiger aan te gaan pakken. Alleen is code niet echt min ding dus heb ik nu al veel moeten lezen en hulp gehad van mensen die dit wel beheersen. Ik heb al klein archief aangelegd van codes die ik nodig denk te hebben, maar dan nog moet je het vaak weer aanpassen naar je situatie. Om nu niet alleen voor mijzelf zaken te onderzoeken zal ik mijn bevindingen ook hier proberen te delen. Zo hoop ik dat andere er ook wat aan hebben en er hun voordeel mee kunnen doen.

 

 

(Visited 319 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.