Online opslag is het probleem niet meer

​In augustus heeft Microsoft bekend gemaakt dat de opslag binnen SkyDrive Pro vergroot zou gaan worden. Tot die tijd was 7GB de standaard grootte. Na de automatische update beschik je minimaal over 25GB. Tevens heb je na de update in het SharePoint beheer gedeelte een nieuwe optie erbij gekregen. Links staat nu de optie SkyDrive Pro.

Via dit nieuwe menu-onderdeel kun je de standaard grootte van 25GB verder oprekken tot 50GB of zelfs 100GB.

Skydrivepro2

Zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien kun je nu een bestaand account selecteren en daarvan de opslaglimiet verhogen. Voor je omgeving heb je een bepaalde hoeveelheid ruimte tot je beschikking. Heb je al je ruimte verbruikt, dan is er ook nog de mogelijkheid om extra ruimte bij te kopen.

Naast dat de ruimte van je SkyDrive Pro is vergroot zal ook de ruimte van je postvak in worden vergroot. Standaard kreeg je een mailbox van 25GB. De komende tijd worden alle mailboxen van alle gebruikers vergroot naar 50GB. Ik zie alleen nog niet wat hier de grootste meerwaarde van is, want veel mail verwijder je en de belangrijkste bijlagen kun je het beste opslaan binnen je SharePoint omgeving. Het geeft echter wel aan dat opslagruimte niet echt meer het probleem is.

Ik zal een volgende keer wel wat meer schrijven over Skydrive Pro en waarom dat zo goed werkt.

(Visited 170 times, 1 visits today)

1 Reactie

  1. Pingback: Veranderingen binnen Office365: OneDrive en Office Online | Office 365 in het Onderwijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.