OneNote en WordPress

Afgelopen week is er voor WordPress een nieuwe plug-in uitgekomen. Via deze plugin is het mogelijk om een blogpost in OneNote te maken en daarna te publiceren op je weglog. Zo kun je in OneNote eenvoudig je archief met nog te maken blogposts bij te houden.

Om dit te laten functioneren moet je wel een paar handelingen uitvoeren. Je zal als eerste de plug-in moeten toevoegen aan je WordPress site. Na het activeren van deze plug-in moet je nog een aparte handeling bij je Microsoft account doen. Met deze handeling verkrijg je een zgn. MSA ClientID en MSA Client Secret. Dit is nodig om een veilige verbiding op te kunnen zetten tussen je OneNote notebook en je WordPress site.
De exacte handelingen die je moet doen zijn te vinden als je klikt op de link in het settings gedeelte van de OneNote plug-in. Zie hieronder.

Vanaf nu kun je als je begint bij een nieuw bericht klikken op het OneNote icoontje.

Je krijgt een weergave te zien van al je notebooks en je kan dan de pagina selecteren waar je je blogpost hebt geschreven. De gehele blogpost zal nu incl. de titel worden ingelezen.

Als proef heb ik deze blogpost nu ook eerst gemaakt in OneNote en daarna ingelezen in WordPress.

Een groot voordeel bij het maken van je blogpost in OneNote is dat je schermafdrukken direct via de OneNote clipper in je blogpost kunt zetten. Je hoeft dus niet iedere keer apart een afbeelding te uploaden.

(Visited 257 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.