Office ProPlus nu echt beschikbaar

pp5Vanaf gistermiddag werden volgens mij de eerste mailtjes vanuit APS IT-diensten verzonden. Het waren de bevestigingsmailtjes dat de E3 licenties waren toegevoegd aan je Office365 omgeving.

Vanaf dit moment is het mogelijk om in je gebruikersbeheergedeelte de licenties om te gaan zetten van E1 naar E3. Na dit omzetten hebben de gebruikers het recht om met de nieuwe licenties te werken.

Als je inlogt in het beheerder gedeelte kun je bij het onderdeel actieve gebruikers de licenties aanpassen. Ga daarvoor naar Gebruikers => Actieve gebruikers.

Figuur 1

Figuur 1

Je kan nu per gebruiker de licenties aanpassen. Je klikt de gebruiker aan en daarna rechts in het scherm op Bewerken bij Toegewezen licentie. (zie figuur 1)

 

 

 

Rechts komt nu het bewerkingsscherm het beeld ingegleden. Hier kun je snel zien welke licenties je tot je beschikking hebt en welke je al hebt toegekend aan de gebruiker. Door op het pijltje naast Office 365 Education E3 voor onderwijsmedewerkers te klikken opent het menu met alle licenties.

 

Figuur 2

Figuur 2

 

Zoals je in figuur 2 kunt zien heb je nu meer keuzes. Ook kun je zien dat je bij Exchange Online en SharePoint Online recht hebt op een hoger abonnement. Tevens staat Office365 ProPlus nu in dit rijtje. Dit is de licentie die recht geeft op het downloaden van Office 2013 vanuit de Office365 portal. Yammer is al een standaard licentie die sowieso is toegekend. Als laatste staat er nog Azure Rights Management extra bij. Deze zal ik op een later moment wel eens bespreken.

Voor nu kun je de vinkjes weghalen bij de licenties waar ze nu staan en herplaatsen bij dit E3 abonnement. Je zal  in de app launcher zien dat alles op de achtergrond weer even opnieuw wordt ingericht, maar je zal verder geen hinder ondervinden.

 

 

Figuur 3

Figuur 3

 

Na het toewijzen van de juiste licenties kunnen de gebruikers zelf gaan downloaden. Om het Office pakket te kunnen downloaden moet de gebruiker onder zijn naam inloggen. Via het tandwieltje rechtsboven moet je klikken op Instellingen voor Office 365. (Zie figuur 3)

 

 

Je hebt in dit scherm de mogelijkheid om verschillende instellingen van Office365 aan te passen. Kies nu links voor Software installeren en beheren. Je komt dan op onderstaande pagina uit. (Figuur 4)

 

Figuur 4

Figuur 4

 

 

Zoals je ziet heb je nu de mogelijkheid om nog te kiezen tussen taal en Versie (dit is of je de 32 bits of 64 bits zou willen installeren). Verder komt er op deze plek ook een opsomming te staan op welk apparaat je een installatie hebt uitgevoerd. Zo kun je makkelijk controleren waar je een actieve licenties hebt openstaan. Mocht het nodig zijn kun je hier ook een apparaat verwijderen om zo het Office pakket op een nieuw apparaat te kunnen installeren.

Verder kunnen mensen met een Mac hier ook de Mac versie van het Officepakket downloaden. Deze pagina zal op een Mac een andere downloadlink laten zien. Als laatste is het handig om te weten dat je vanaf nu  je Office365 account ook kan gebruiken om in te loggen op de i-Pad apps van Office. Zo kun je op de i-Pad ook verder werken met je documenten.

(Visited 551 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.