Nieuwe sync client voor OneDrive for Business

onedrive_200x200In oktober plaatste ik al eens een artikel over de nieuwe sync client die eraan zat te komen voor OneDrive 4 Business. Alhoewel nieuw? De sync client van OD4B gaat gewoon gebruikmaken van de al bestaande client die al aanwezig is in je Windows 8/10. (Windows 8.1 heeft geen ondersteuning)

Je zal zelf een aantal stappen moeten doen om een extra inlogknop tot je beschikking te krijgen, maar dan kun je met de al bestaande client je persoonlijke OD en je OD4B syncen.

Er is nog geen installatie uit om alles meteen goed ingesteld te krijgen. Je zal dus nog steeds eenmalig een reg bestandje moeten uitvoeren voor een aanpassing in je registry. Heb je dat gedaan dan heb je een extra knop tot je beschikking gekregen.

Knipsel

 

 

 

 

 

Meer informatie over het ophalen van de juiste bestanden in op deze pagina te vinden. Iedereen heeft nu dus toegang tot deze bestanden. Een andere handige (technische) handleiding staat op de pagina van Hans van der Meer.


Helaas werkt deze manier alleen nog maar voor je OD4B. Ga je een bibliotheek uit je SharePoint omgeving synchroniseren dan ben je nog steeds aangewezen op de oude client met alle nadelen. Te verwachten valt dat ook straks al de andere content via deze nieuwe manier gesynchroniseerd zal gaan worden.

Tot die tijd zul je een hoop OneDrive wolkjes in je pictogrammen hebben staan. 🙂

Knipsel

 

(Visited 219 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.