Nieuwe mogelijkheden in OneNote

 

Onenote

De afgelopen maanden zijn er heel veel nieuwe updates geweest voor OneNote. Zelf gebruik ik OneNote veel voor het organiseren van mijn eigen aantekeningen. Het gebruik in de klas met de leerlingen ben ik helaas nog niet aan toegekomen. Ik zie hier wel steeds meer mogelijkheden voor en het bekeer wordt ook steeds eenvoudiger.

Iedere schoolorganisatie met Office365 heeft inmiddels de beschikking gekregen over Class Notebook en Staff Notebook.

Knipsel

Deze tool geeft je de mogelijkheid om snel een OneNote notitieblok aan te maken met verschillende secties en manieren van beheren.

  • Een alleen lezen gedeelte voor de deelnemers.
  • Een gedeelte waarin samengewerkt kan worden
  • Een persoonlijk gedeelte.

Afgelopen december stond er een blogpost online dat er verschillende verbeteringen waren doorgevoerd.

Van de vele verbeteringen is denk ik de mogelijkheid om in een bestaand notebook gebruikers en beheerders toe te voegen en te verwijderen een mooie aanvulling. Dit stond al lang op het wensenlijstje van veel gebruikers.

Ring-in-the-New-Year-with-OneNote-Class-and-Staff-Notebook-updates-2a

 

Ook is er een mogelijkheid gekomen waarbij je beveiligingsgroepen kan toevoegen. Zo hoef je gebruikers niet meer 1 voor 1 toe te voegen, maar kun je een klas in 1 keer toevoegen. Ook dit scheelt heel wat werk.

Naast updates binnen het aanmaken van deze notebooks komen er ook add-ins beschikbaar voor OneNote. Via een blogpost van Kurt Söser kwam ik achter een hele handige die nu getest wordt.

onenote-class-addin-768x121

Zoals je kunt zien kun je nu een add-in installeren in je OneNote en kun je vanuit deze add-in dezelfde taken als vanuit de app voor Class Notebook. Nl. het toevoegen of verwijderen van gebruikers of beheerders en het ophalen van een link naar een notebook.

De mooiste opties staan aan de linkerkant. Eenmaal een class notebook gemaakt zou het veel werk zijn als je een pagina wilde toevoegen aan de secties voor de leerlingen. Met deze knoppen zou het dus een stuk eenvoudiger worden om een nieuwe pagina toe te voegen aan de sectie voor de leerlingen.

Als laatste wil ik nog een Sway laten zien van Wilco Willemse. Hij is dit jaar ook benoemd tot Microsoft Innovative Educator Expert en heeft deze Sway gemaakt om deel te nemen aan de Educator Exchange in Boedapest. Wat hij goed heeft laten zien is hoe hij OneNote inzet in zijn stamgroep.
Als je de sway goed bekijkt zie je veel mooie voorbeelden waar je OneNote voor in zou kunnen zetten. Om samen te werken en voor de leerling apart.

(Visited 1.239 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.