Migratie naar Office365 Wave15

Twee weken voor mijn zomervakantie ontving ik eindelijk het mailtje van Microsoft dat mijn migratie naar Wave15 aanstaande was. Normaal zou je nu nog zo’n 4 weken moeten wachten tot de uiteindelijke migratie.

In deze mail werd aangegeven dat je alvast een aantal gebruikers over kon zetten naar de nieuwe omgeving. Ik heb dit meteen voor mijn account gedaan om te zien welke aanpassingen er gedaan zouden worden.

Uiteindelijk bleek dat je gehele mail, people en agenda omgeving om werden gezet naar de nieuwste versie, maar dat bij SharePoint alles nog bij het oude bleef.

In de vakantie na 4 weken kreeg ik ook het uiteindelijke mailtje dat mijn omgeving omgezet ging worden. Dit is op de achtergrond helemaal vlekkeloos gedaan.
Aangezien het nog vakantie was heb ik besloten om de migratie van de SharePoint omgeving nog even niet te doen. Ik wilde mijn collega’s niet meteen in het diepe gooien.

Ik heb echter de my sites wel gemigreerd. Dit bleek een hele waardevolle stap. Ik heb daar de afgelopen weken al veel mee lopen stoeien en heel veel nieuwe ideeën uit kunnen halen. Zeker nadat vorige week de berichten kwamen dat de opslag binnen Skydrive pro minimaal 25GB zou worden.

Ik wacht nu nog op een goed moment om mijn collega’s voor te bereiden op de nieuwe stap van hun nieuwe omgeving.​

(Visited 101 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.