Microsoft Office365 Planner activeren

KnipselVorig jaar werden we via een blogpost op office blogs al lekker gemaakt met de mededeling dat Office 365 Planner eraan zat te komen. Vanaf die tijd werd er alleen maar gesproken over een mogelijk release datum.

In december kwam de mededeling dat Planner naar de first release tenants zou worden uitgerold. Echter kwam het in mijn tenants niet beschikbaar.
Op Yammer pikte ik een conversatie op die ging over het verkrijgbaar zijn van Planner in Edu tenants. Hier werd aangegeven dat de uitrol nog niet was begonnen er waren blijkbaar nog wat problemen die opgelost moesten worden.

Knipsel

Volgde je Twitter goed dan zag je dat steeds meer tenants de beschikking kregen over Office365 Planner. Ook kwamen er wat blogposts voorbij met daarop een stappenplan om planner actief te krijgen in je tenant.
Darrell Webster schreef onder andere deze blogpost : http://webster.net.nz/2016/01/provision-office-365-planner-preview/ Verschillende admins kregen met deze stappen Planner actief in hun omgeving.

Nog voordat ik dit hoefde uit te proberen kreeg ik in Yammer een privé-bericht van 1 van de product managers met de vraag of ik admins wist met een edu tenant om de uitrol te proberen. Hij gaf me de juiste linkjes om Planner te activeren en alles kwam beschikbaar. Vanaf gisteren heb ik nu dus ook zo de beschikking over planner. De stappen die ik heb moeten doen zijn volgens mij dezelfde als in de blogpost van hierboven. Iedereen die ook graag Planner zou willen activeren kan in Yammer naar dit bericht gaan: https://www.yammer.com/itpronetwork/#/Threads/show?threadId=644052900 Ze zullen je dan helpen om Planner ook in jouw omgeving beschikbaar te krijgen.

Ik zal in een volgende blogpost wat dieper ingaan op Planner. Voor nu ga ik eerst zelf nog wat proberen met deze nieuwe functionaliteit.

 

 

(Visited 484 times, 1 visits today)

2 Reacties

 1. Kevin B

  Bedankt voor de uitleg! Eindelijk is de lang verwachte planner nu actief in onze (werk) omgeving.

  Dit artikel heeft mij geholpen!

  Groet,
  Kevin

  Reageren
  1. mknoppert (Auteur bericht)

   Graag gedaan! Mooi om te zie dat ik jullie een stap verder heb kunnen helpen.

   mvg
   Maurits Knoppert

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.