Informatie over Office365

Eén van de redenen om dit blog te starten was de  versnipperde informatie over office365. Ik was veel tijd kwijt met zoeken. Ik had niet één centrale plek waar ik al mijn antwoorden kon vinden. Ik heb op dit moment een aantal plekken waar ik mijn vragen kwijt kan en waar antwoorden te vinden ziin.

  1. Als eerste is er natuurlijk het Starters handboek Office365. Je kan dat hier downloaden.
  2. Ga je net starten met Office365 dan is de 1 daagse traing of 2 daagse masterclass bij APS-itdiensten een echte aanrader. Deze dagen worden gegeven door mensen die weten waar ze over praten, maar ook de link met het onderwijs goed snappen. In sneltreinvaart krijg je een rondleiding door je gehele Office365 installatie en ben je op de hoogte van veel mogelijkheden.
  3. Twitter is ook een hele goede bron voor informatie. Door het volgen van de juiste personen en bedrijven kun je snel op de hoogte zijn van nieuwe zaken. Ook op momenten dat je een probleem ervaart kan twitter handig zijn. Zo kun je vrij snel zien of je de enige met ee rpobleem bent of dat een groter probleem is.
  4. Binnen de Office365 community is ook een heel groot forum. Helaas is dit alleen nog maar in het Engels, maar ook hier kun je je vragen kwijt over onderdelen van Office365. Heb je een probleem dan kun je het hier melden en vrij snel pakt iemand het van Microsoft op. Ook krijg je heel vaak antwoorden van mede forumleden. Blijkt het een groter probleem te zijn dan vragen ze je een support-ticket aan te maken. Op andere problemen krijg je vaak antwoord hoe je het zou kunnen oplossen. Ik vind het vaak ook erg interessant om de vagen van andere mensen te lezen en de antwoorden die ze krijgen. Zo kom ik ook vaak achter zaken die ik nog niet wist.
  5. Sindskort volg ik actief ook een aantal Yammer groepen. Hier zijn ook een aantal groepen die zich richten op Office365 en SharePoint online. Je merkt wel dat hier veel mensen zitten vanuit het bedrijfsleven en dat de problemen die hier besproken worden wat technischer zijn, maar toch door veel mee te lezen leer je ook weer veel over Office365.
  6. Op Technologie & onderwijs is ook forum te vinden waar je je vragen kwijt kan.
  7. Verder blijven de hulppagina’s bij Microsoft ook een goede bron van informatie.
(Visited 160 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.