Ik heb per ongeluk een document gewist, wat nu?

In een klassieke omgeving met een server op school met daarop alle documenten is het niet een groot probleem als je per ongeluk een document delete. Je kan altijd een document uit de prullenbak halen en terugplaatsen. Is er een goede backup dan is het waarschijnlijk ook nog mogelijk om een document via de backup terug te halen.

Maak je echter wijzigingen in een document en je slaat het document daarna op, dan ben je hoogst waarschijnlijk je vorige versie kwijt.

Binnen office365 gaat dit toch iets anders. Een gewist document is door een gebruiker binnen 30 dagen nog uit zijn prullenbak binnen office365 te halen. Hierna kan een gebruiker zelf zijn document niet meer boven water halen. Hierna heb je de hulp van de beheerder nodig.

Worden er per ongeluk wijzigingen gemaakt in een document en ben je daarna een deel van je document kwijt, dan hoeft dat binnen office365 geen probleem te zijn. Je kan de optie versiebeheer op een bibliotheek aanzetten. Iedere keer wordt er na opslaan een nieuwe versie van het document gemaakt. Zo is het altijd mogelijk om een document terug te zetten naar een paar versies terug.

In het onderstaande blogartikel wordt hier meer over geschreven.

http://thecloudengineers.eu/sharepoint-online-back-up/

(Visited 337 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.