Hoe kun je je gedeelde agenda bekijken

Na mijn vorige blogpost kreeg ik veel positief commentaar. Het was duidelijk en meteen goed inzetbaar.

Na twee dagen kwam daarna de onvermijdelijke vraag. Kan ik de gedeelde agenda ook op mijn telefoon of tablet zien. Deze vraag had ik al wel vaker op mijn school gekregen, maar nu waren het ook mensen die mijn blog hadden gelezen. Standaard kan dat dus niet. Je tablet of je telefoon synchroniseert alleen je hoofdaccount en niet je gedeelde agenda’s.

Op school heb ik eenmalig de inloggevens gegeven van deze gedeelde agenda. Dit was geen succes want tijdens een opruimronde van die collega had ze een groot gedeelte van de afspraken uit de gedeelde agenda gewist. Aldoende leert men en heb ik dat account niet meer uit handen gegeven.

Hoe nu verder?
Vandaag na een twitteroproepje van @Rjoch kwamen er verschillende ideeën, apps en voorbeelden voorbij. Vandaar hieronder een opsomming.

Windows pc’s/tablets
Op een Windows pc kun je via een outlook client je gedeelde agenda openen. Ook heb je de mogelijkheid om in te loggen op je webmail en zo je gedeelde agenda te bekijken.
Op de Surface RT heb je tegenwoordig ook Outlook tot je beschikking en hierin kun je ook netjes je gedeelde agenda zien.

Het is helaas niet mogelijk om standaard de gedeelde agenda in je agenda tegel te laten zien

Windows phone
gedeelde agendaOp je telefoon kun je je eenvoudig aanmelden op het adres mail.office365.com. Maak hier een tegel van en via deze tegel kun je snel naar je webmail.
Dit is ook bv. handig voor de collega’s die niet automatisch hun schoolmail op hun telefoon willen ontvangen, maar wel hun mail willen bekijken. Microsoft heeft zelfs de pagina’s voor mail, agenda, personen en skydrive pro touchvriendelijk gemaakt. (Zie blog)

Via de agenda kun je je gedeelde agenda toevoegen. Klik op het mapje onderaan in de balk op de pagina (zie screenshot)

Zo kun je op je telefoon toch eenvoudig je gedeelde agenda zien.

 

 

 

 

IOS
Hier heb je twee keuzes.

Je kan gebruik maken van debovenstaande touchvriendelijke website en op deze manier inloggen op je mail en agenda.

Een tweede manier is het installeren van een app.
Voor zowel de iPhone en de iPad heeft Microsoft een app gemaakt om je mail te lezen en je agenda te bekijken. (zie blog) In deze app is het ook mogelijk om je gedeelde agenda te bekijken.

Downloaden kan hier: iPad en iPhone

 

Android

Ook voor de Android gebruikers is er nu een OWA app gekomen die vanuit de play-store kan worden gedownload. Helaas worden niet alle Android versies ondersteund, maar een begin is er.
Meer informatie is hier te vinden.

 

(Visited 8.809 times, 1 visits today)

3 Reacties

 1. Pingback: Delen van een agenda binnen je organisatie | Office 365 in het Onderwijs

 2. Mark

  Bedankt voor heldere post

  Het is ook mogelijk om een agenda toe te voegen zonder de apps op je iPhone en iPad. instellingen > mail, contacten en kalenders.

  Dit werkt ook goed, zonder dat er een app geïnstalleerd hoeft te worden. Ik heb alleen 1 probleem. De gedeelde teamagenda wordt niet weergegeven op de telefoon, alleen mijn agenda. Is dit mogelijk via deze instelling?

  Alvast bedankt
  Mark

  Reageren
  1. mknoppert (Auteur bericht)

   Mark Bedankt.

   Jouw vraag was de reden van mijn blogpost. Nee als je een account toevoegt dan wordt de gedeelde agenda niet zichtbaar. Vandaar dat ik ook de app besprak, want via die app kun je wel de gedeelde agenda’s bekijken.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.