Het openen en afdrukken van PDF-documenten

Als je gaat werken met Office365 dan geef je de regie over je omgeving ook een klein beetje uit handen. Met een omgeving intern kun je zelf aangeven wanneer bepaalde updates worden geïnstalleerd. Werk je met office365 dan kom je in een drie maandelijkse update cyclus van Microsoft terecht. Op zich is dat niet erg, want ik ga er vanuit dat je met updates een stapje vooruit gaat.

Zo was het tot voor kort wel  mogelijk om pdf-documenten te uploaden, maar als je iets uit zo’n document wilde afdrukken dan moest je eerst het document lokaal opslaan voordat je het kon printen. In één van de update rondes is dit gelukkig verholpen. Het was nu mogelijk om pdf-documenten vanuit je omgeving direct in Adobe reader te openen. Al met al een hele goede toevoeging.

Sinds een week of 2 heb ik in mijn omgeving opeens een volgende update gezien. Pdf-documenten worden niet meer in Adobe reader geopend maar rechtsreeks in de office web apps. Op zich geen enkel probleem. Alleen heb ik nu nog maar twee opties. Ik kan het document openen in Word. Er komt nu een kopie van het bestand in mijn bibliotheek, maar dan als Word document of ik kan het bestand downloaden.

Ik kan nu dus niet meer het document openen en dan meteen afdrukken. Ik ben weer verplicht om het eerst te downloaden. Hier ben ik helemaal niet blij mee. Veel van de kopieermappen en verwerkingsbladen bij mij op school heb ik ingescand als pdf-document. Als mijn collega’s nu een blad willen afdrukken moeten ze eerst alles downloaden.

Ik hoop dat dit om een “tijdelijik probleem” gaat en dat er snel een oplossing in zicht komt, want nu vind ik deze update in office365 toch echt een achteruitgang.

(Visited 1.960 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.