Gratis Office ProPlus voor het onderwijzend personeel

Afgelopen jaar was het al mogelijk om leerlingen en studenten gratis office2013 (Office ProPlus) te laten downloaden vanuit de Office365 omgeving. Het enige dat nodig was was een account binnen de omgeving. Via een extra contract kon je op deze manier gratis Office ProPlus beschikbaar stellen.

Hierna kwam er via Surfspot voor de ouders nog een extra mogelijkheid. Veel scholen hadden wel een Office365 omgeving, maar hadden daar geen accounts aangemaakt voor de leerlingen. Dit is bij mij op school ook zo. Sinds een aantal maanden is het voor de ouders nu ook mogelijk om zich bij Surfspot aan te melden. Voor een klein bedrag ( €2,99 aan transactiekosten) is het ook mogelijk om op deze manier Office ProPlus beschikbaar te stellen aan de ouders.

Vanaf het nieuwe jaar komt er een extra nieuwe mogelijkheid om Office ProPlus ook gratis beschikbaar te stellen aan de leerkrachten. Leerkrachten kunnen vanuit hun Office365 omgeving gratis het Office ProPlus pakket downloaden en installeren. Dat kan dan op 5 verschillende apparaten ook kun je dan met je gegevens inloggen in de apps op de iPad.

Wat moet je doen?
In de communicatie voor de ondertekeningen van het nieuwe Microsoft contract vanuit APS it-diensten is al gecommuniceerd dat er een mogelijkheid komt om een extra contract aan te vragen voor de E3 licentie. Op dit moment hebben alle scholen nog een E1 licentie. Hierin zitten alle basiszaken. Vanaf 1 januari kun je bij APS it-diensten een E3 licentie gaan aanvragen. In deze E3 licentie zit dan de mogelijkheid om Office ProPlus aan te gaan bieden aan de gebruikers.
Na het toevoegen van de juiste licenties aan de medewerkers kunnen de medewerkers vanuit hun instellingen voor Office365 Office ProPlus downloaden en installeren.
Onder de instellingen en dan software zal er een extra mogelijkheid komen om het pakket te downloaden.

Office ProPlus

 

(Visited 547 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.