Enterprise roaming met Windows 10

Ik heb al een aantal keer een artikel geschreven hoe je Windows 10 geschikt kunt maken om in te kunnen loggen met je Office365 account. Erg handig alleen het probleem was dat je na een herinstallatie alles weer helemaal opnieuw moest installeren en je bewaarde wachtwoorden en bookmarks kwijt was. Er was nog geen mogelijkheid om instelling te synchroniseren. Alhoewel de mogelijkheid was er wel, maar werkte nog niet.

Vanavond kwam een lang verwachtte blopost uit:More Azure AD and Windows 10 goodness: Enterprise State Roaming public preview!

In dit artikel wordt nu beschreven dat de Enterprise roaming in public preview is gegaan. In Europese en Amerikaanse tenants staat nu de mogelijkheid om het aan te zetten. Ook moet je minimaal op build Windows 10 (Version 1511, Build 10586 or greater) zitten

Je moet eenmalig even inloggen in je Azure omgeving en dan via je domein naar configure gaan. Scroll je iets naar beneden dan krijg je onderstaande optie.

azure3Zoals je ziet kun je hier aanzetten dat er van deze optie gebruikt kan worden. Heb je een Azure Premium abonnement dan kun je de optie aanzetten voor geselecteerde personen. Anders staat de optie voor iedereen aan of uit.
In Windows 10 ga je nu naar: Instellingen ==> Accounts ==> Uw instellingen synchroniseren. Je kan nu de toggle aanzetten op synchroniseren en de rest gaat vanzelf.

Azure4

 

Blijkbaar is de uitrol nog bezig, want net heeft het even gewerkt, maar staat de synchronisatie steeds weer uit als ik het menu heb verlaten, maar dat zal ook snel goedkomen.

(Visited 366 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.