Delen van een agenda binnen je organisatie

Met de uitrol van office365 binnen je organisatie heb je de mogelijkheid gekregen om verschillende zaken digitaal meteen goed te regelen. Een voorbeeld is bv. een gemeenschappelijke digitale agenda. Met een gemeenschappelijke digitale agenda kan iedereen op de hoogte blijven van alle ​algemene afspraken.

Hoe stel je zo’n agenda in?
Ik heb in mijn omgeving een speciaal account aangemaakt agenda@heldr….. Via dit account verspreiden we de digitale agenda onder de collega’s. Hoe kunnen collega’s toegang krijgen en hou kun je lees- en schrijfrechten verdelen?
Ik heb dit account in mijn Outlook 2013 toegevoegd. Zo komt er bij de agenda naast mijn agenda ook de gemeenschappelijke agenda te staan. Via de knop machtigingen voor agenda kun je machtigingen instellen voor deze agenda.

machtiging agenda

 

Door de knop toevoegen kun je gebruikers toevoegen die gebruik mogen maken van deze agenda. Je kan daarnaast per persoon ook rechten instellen. Of ze zelf items mogen maken en welke items ze mogen wissen. Op deze manier is alles heel duidelijk in te stellen. Ik heb het op dit moment zo ingesteld dat collega’s alleen de items kunnen wissen die ze zelf hebben ingevoerd.
In het begin had ik alle collega’s alle rechten gegeven. Dit bleek niet handig, want collega’s konden zo per ongeluk afspraken wissen. Zo verdwenen er in het begin aardig wat afspraken uit de agenda.

 

agendaopenen

 

 

Hoe krijgen je collega’s nu toegang tot deze agenda? Je opent je mail in de browser.
Je gaat naar agenda. Links in de menubalk staat andere agenda’s.
Klik met de rechtermuistoets op andere agenda’s. Kies als laatste op agenda openen.
In het scherm dat opent vul je bij uit map: het account dat hoort bij de digitale agenda.
Nu zal de agenda automatisch worden toegevoegd aan je account. Vanaf nu kun je alles itemns zien die worden ingevoerd en als je voldoende rechten hebt zelf ook items toevoegen.

 

Nav deze blogpost heb ik ook nog een vervolg geschreven hoe je een gedeelde agenda op je tablet of telefoon kan raadplegen. Blogpost

(Visited 7.025 times, 1 visits today)

2 Reacties

 1. Pingback: Hoe kun je je gedeelde agenda bekijken | Office 365 in het Onderwijs

 2. Carla Joao

  Geachte heer/mevrouw,
  Ik wil graag een digitaal agenda voor een Basisschool waar ik werk. Wij gebruiken office 356 en ik kom maar niet uit hoe ik dat moet doen.

  Graag hoor ik van u.

  Met vriendelijke groet,
  Carla Joao

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.