Delen en bewerken van documenten binnen Office365

​Regelmatig gebeurde het bij mij op school dat een brief naar meerdere collega’s werd gestuurd. De vraag was dan om de brief na te kijken en wijzigingen aan te brengen. Al deze losse documenten kwamen samen en de verzender kon er weer 1 geheel van maken.

Sinds de start van SharePoint heb ik dit proberen te verminderen. Binnen SharePoint is het gelukkig al mogelijk om centraal de zaken op te slaan en vanaf iedere plek te benaderen. Zo was het al eenvoudiger om de betreffende collega’s naar 1 document te laten kijken en daar de wijzigingen in te laten maken.

Nu met de komst van SharePoint 2013 in Office365 is het delen en samen laten werken nog eenvoudiger geworden. Na het maken van een document binnen een bibliotheek heb je de knop delen gekregen. Je kan nu de namen van collega’s invullen met wie je het document wil delen en of ze wel of niet mogen bewerken. Daarnaast kun je ook een korte boodschap meegeven.

Al deze personen krijgen in hun mail een mailtje met je boodschap en een link naar het document.

Iedereen kan dan eenvoudig naar het document gaan en de wijzigingen aanbrengen. Vanaf nu is het ook mogelijk dat meerdere mensen tegelijk in het document kunnen werken.

Voor de verzender van het document wel zo makkelijk, want hij hoeft straks nog maar 1 document na te kijken en te gebruiken.

(Visited 142 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.