Bezoek aan Unity Connect

home-logoAfgelopen week heb ik twee dagen mogen doorbrengen op de Unity Connect. Een groots opgezette conferentie omtrent Office365 en SharePoint. Met sprekers vanuit de hele wereld.

Deze dagen heb ik veel verschillende boeiende sessies bijgewoond. Veel nieuwe dingen gehoord en gezien. Enkele hoogtepunten waren:

 

 1. De sessies van Benjamin Niaulin en Jasper Oosterveld. Deze sessies gingen vooral over de vernieuwingen die Microsoft heeft ingezet in zijn Office365 omgeving. Groups, video portal en nieuwe portalen. Groups was op zich niet nieuw voor mij, maar wel de achterliggende gedachte hoe ze in te zetten zijn. Vooral Benjamin liet in zijn eerste presentatie zien dat werknemers van bedrijven de tools kiezen om te gebruiken waar ze het meest bekend mee zijn en snel te gebruiken zijn. Een nieuwe samenwerkingsomgeving opzetten in SharePoint kost tijd en is niet altijd meteen makkelijk in gebruik. Een klik op Dropbox is zo gedaan en je kunt snel documenten delen.
  Microsoft heeft dit ook gezien en vandaar een antwoord. Groups. Een eenvoudig op te richten omgeving met de meest handige tools vanuit alle verschillende omgevingen.
 • Gesprekken doe je met de mail vanuit Exchange
 • Een agenda delen komt vanuit de agenda van exchange
 • Voor het delen van documenten wordt gebruik gemaakt van de OneDrive omgeving.

Onderstaande slide werd daar ook iedere keer bij getoond. Hier zie je duidelijk dat Groups een samenvoeging is van verschillende onderdelen vanuit het Office365 geheel. Zo is het ook mogelijk om dit steeds verder uit te breiden.

O365-blogDe groups zoals ze nu zijn is een begin. Er valt nog veel te sleutelen aan hoe het nu is en er zijn nog veel wensen.

 • In de toekomst zou je bv. ook kunnen verwachten dat je bij het aanmaken van een groep aan kunt vinken welke onderdelen je wilt gebruiken.
 • Beheer is nog lastig als de beheerder een groep verwijdert is alles weg.
 • Bij het aanmaken van een groep kun je aangeven of de groep privé of openbaar moet zijn. Na aanmaken van deze groep is het niet meer mogelijk om hiertussen te wisselen.

Als laatste kwam ook veel ter sprake wanneer je nu welke omgeving moet gebruiken, want waarom zou je nog teamsites gebruiken als je groups hebt. Tijdens de laatste sessie van benjamin kwam deze slide voor die het wel heel duidelijk weet te verwoorden.

 

Slide office365

Bron: Mark Kashman

2. De tweede sessie die mij goed bij is gebleven ging over logic apps. Het was wel een wat technischere presentatie, maar was goed te volgen. Binnen Azure heb je sinds kort de optie om logic apps aan te maken. Je zou logic apps kunnen vergelijken met IFTTT voor het bedrijfsleven. Je kan zelf op de achtergrond met blokken zelf triggers en results maken met je data vanuit Office365. Dus er gebeurt iets in een lijst in SharePoint en nav die gebeurtenis komt er een mail oid. Deze presentatie heeft mij wel aan het denken gezet om mij hier wat meer in te verdiepen.

3. Een laatste presentatie ging over Power BI. Hier heb ik al wel wat vaker over gezien en gehoord. In het kort kun je met Power BI data die ergens staat vorm geven in interactieve grafieken en tabellen. Deze data is altijd up to date, want die staat bv in je OneDrive of in een lijst in SharePoint. De tabellen en grafieken updaten zich ook automatisch als je een wijziging maakt in 1 van deze documenten of lijsten.
Na deze presentatie begreep ik ook dat je vanaf nu gratis je licentie kunt ophalen voor Power BI. Inloggen op http://powerbi.com/ en aanmelden met je Office365 gegevens geeft je meteen een gratis licentie. Je kan dan mteen zelf aan de slag gaan met je eigen tabellen en grafieken.
Homepage_metal_large_2

(Visited 373 times, 1 visits today)

1 Reactie

 1. Remko Boers

  Interessante items. Ik ga je post (weer) toevoegen aan mijn leestips voor komend weekend.

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.