Bekijken van een gedeelde agenda

AgendaAfgelopen week kwam  er op verschillende weblogs een heel mooi bericht voorbij. Het zou mogelijk moeten gaan worden om agenda’s die met jou worden gedeeld te gaan bekijken via apps en op je telefoon.

Tot nu toe was het niet mogelijk om op bv. je telefoon of tablet op een eenvoudige manier een agenda te kunnen bekijken die met jou gedeeld was. Hij werd bijvoorbeeld niet zichtbaar in de agenda van je telefoon als je daar synchroniseerde met bv. je werk mailadres. Dit is vanaf nu verleden tijd. Vanaf nu kun je alle agenda’s die met jou worden gedeeld bekijken op bv. je telefoon.

 

Bestaande gedeelde agenda’s

Voor bestaande gedeelde agenda’s moet je waarschijnlijk je agenda even opnieuw delen. Je ziet dan ook meteen dat je bij het delen veel meer mogelijkheden hebt gekregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het delen krijgt de ontvanger een mail dat er een agenda is gedeeld. Na het klikken op accepteren kom de agenda daarna ook meteen beschikbaar bij de agenda’s waar je je account synchroniseert.

Dit is een volgens mij een wens die al heel lang bestond en nu eindelijk wordt uitgerold.

Agenda Windows10

Hieronder nog een voorbeeld van 2 agenda’s die met mij zijn gedeeld. Deze agenda’s zijn nu zichtbaar geworden in standaard mail app die in Windows 10 zit. Hetzelfde heb ik nu dus ook op mijn telefoon. Gebruik je op IOS bv de Outlook app dan moet de agenda daar nu ook zichtbaar worden.


 

 

(Visited 1.154 times, 1 visits today)

6 Reacties

 1. Ted

  He Maurits beste wensen nog😀 dit is mooi. Is hij al te plaatsen in sharepoint?

  Gr ted

  Reageren
  1. mknoppert (Auteur bericht)

   Dank je Ted

   Nee, dit is helaas niet te plaatsen in SharePoint.

   Maurits

   Reageren
 2. Stef

  Is het mogelijk om je gedeelde agenda’s op alfabetische volgorde te zetten
  En hoe kan in de gedeelde agenda’s verbergen in mijn agenda van Samsung telefoon want zie nu alle agenda’s van mijn collea’s in mijn telefoon

  Reageren
 3. Stef Hoogendijk

  Hoe kan je op je telefoon de gedeelde agenda’s uitzetten van je collega’s want we krijgen nu alles te zien op een Android telefoon

  Reageren
  1. mknoppert (Auteur bericht)

   Dag Stef,
   Agenda’s die worden gedeeld komen dus ook automatisch naar je telefoon. Per telefoon is het verschillend hoe je agenda’s kunt aan en uitzetten. ik weet niet hoe het in Android zit, maar ook daar moet een instelling zijn waarbij je agenda’s kunt aan- en uitvinken.

   Reageren
 4. Pingback: Inplannen van afspraken in je agenda - Office365 in onderwijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.