Automatisch inloggen met de app launcher (update)

In een vorige blogpost had ik enthousiast geschreven hoe het mogelijk was om apps toe te voegen aan de app launcher inclusief SSO. Niet lang daarna zijn er op de achtergrond updates uitgevoerd waardoor aangemaakte custom apps niet meer in de app launcher verschenen. Het was dus niet meer mogelijk om je gemaakte apps in de app launcher te tonen.

Nadat ik een call aan had gemaakt bij Microsoft heb ik een work around gekregen waardoor het toch wel mogelijk is om deze apps weer te tonen in de app launcher. Ik zal de work around hieronder beschrijven.

De eerste stappen zijn nog steeds hetzelfde als in de bovengenoemde blogpost. Je moet een custom app gaan aanmaken. Deze app zorgt ook voor de SSO. Het enige dat van belang is is de link die getoond wordt bij Single Sign-on URL (zie figuur 1)

applauncher1

Figuur 1

Deze link kun je vinden op het tabblad Dashboard.

Aangezien deze app niet meer automatisch in de my apps in de app launcher wordt getoond moeten we nu een app gaan maken die daar wel wordt getoond. Deze nieuwe app laten we verwijzen naar deze app en dan werkt alles weer zoals voorheen.

 

 

 

Deze nieuwe app maken we door weer op add te klikken. Je krijgt dan 3 keuzes. Kies nu voor de bovenste optie (zie figuur 2)

 

applauncher2

Figuur 2

 

 

 

 

 

Na het klikken op de link moet je je app een naam geven. Na het klikken op volgende moet je twee keer de link invullen die je bij Figuur 1 hebt gekregen. (zie figuur 3)

 

applauncher3

Figuur 3

 

 

 

 

 

 

Hierna moet je bij Users ook weer de juiste gebruikers toegang geven. Na deze laatste stap duurt het heel even, maar dan verschijnt deze app wel in de my apps in de app launcher.

(Visited 232 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.