Apps downloaden uit de business store.

Windows-10-wallpaper-New-Logo

Om apps te downloaden uit de store van Windows 10 heb je een Microsoft account nodig. Eenmaal ingelogd dan kun je de apps downloaden. Rol je Windows10 uit binnen je school en geef je aan dat de gebruikers kunnen inloggen met hun Office365 inloggegevens dan kun je standaard niets downloaden vanuit de store. Je zal een Microsoft account moeten toevoegen om apps te mogen downloaden. Echter is dit een wenselijk scenario? Wil je dat werknemers op een werk device hun privé Microsoft-account gebruiken om apps te kunnen downloaden. Ik zou mij ook kunnen voorstellen dat gebruikers helemaal geen Microsoft account hebben en ook niet willen gebruiken. Dan zou je op dit moment een probleem kunnen hebben.

Gelukkig is daar al een tijdje een mooie oplossing voor. Je kan gebruikmaken van de Windows Store for Business. Dit is een store beheerd door de organisatie zelf. Beheerders kunnen zelf apps uit de gewone store klaarzetten die gebruikers mogen downloaden, of gewoon al naar de gebruikers verzenden. Zo is het toch mogelijk om apps te downloaden zonder dat er een Microsoft account aan te pas komt.

Hoe kun je de business store instellen.

Ga als beheerder naar: https://businessstore.microsoft.com/ en log in met je Office365 gegevens. Je ziet dan alle apps staan die in de Windows store beschikbaar zijn.

Klik de app aan die je wil gaan toewijzen. Je ziet dan alle informatie over deze app. Ook zie je een knop Download de app. Via deze knop voeg je de app toe aan je omgeving. Na het toevoegen aan je omgeving krijg je het onderstaande scherm.

storeDe standaard optie is dat de app wordt toegevoegd aan de privéstore. Via deze optie kunnen gebruikers de app vinden. Je kan de app ook direct toewijzen aan gebruikers. Dan moet je de 2e optie selecteren. Dan krijgen ze via de mail een melding dat er een app voor ze klaarstaat. Via een link kunnen ze de app dan meteen downloaden.
Zo kun je als beheerder al een app store inrichten met apps die nodig zijn. Daarnaast is de store altijd makkelijk te updaten.

Verder kun je ook zien dat er een extra optie in de Store te zien is. Via deze knop is meteen de store van je bedrijf/school te vinden.

store 2

Vandaag kwam er een twitterbericht voorbij met een blogpost. Hierin wordt uitgelegd hoe je samen met een koppeling met Windows Intune zelfs de mogelijkheid krijgt om de apps automatisch naar de devices van de gebruikers te pushen. Dan is downloaden zelfs niet meer nodig.

 

 

(Visited 462 times, 1 visits today)

1 Reactie

  1. Pingback: Tablets inrollen met Windows10 icm Office365 - Office365 in onderwijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.