Afspraken in de juiste agenda noteren

agenda 1Regelmatig krijg ik de opmerking op mijn school dat collega’s gemaakte afspraken niet in de schoolagenda kunnen terugvinden. Vaak blijkt dan dat de afspraak in de persoonlijke agenda is gezet en niet in de algemene agenda die voor iedereen zichtbaar is. Ik heb het nu even over de agenda in de web app.

Door de verschillende kleurtjes is al redelijk duidelijk te zien in welke agenda je aan het werk bent, maar toch blijft het blijkbaar lastig. Vanavond heb ik daar nog een keer naar zitten kijken en hieronder beschrijf ik één van de mogelijke oplossingen.

Klik als eerste op de dag waar je een afspraak zou willen inplannen. Het vakje wordt wit en krijgt een gekleurde rand.(Zie figuur 1)

Agenda 2

Figuur 1

 

 

Dit vakje krijgt nu aan de rechterkant al een gekleurde streep aan de kleur kun je al zien in welke agenda je het item aan het toevoegen bent. Om het nog duidelijk zichtbaarder te maken klik je nu nogmaals in dit witte vakje.

 

 

Onderaan het vakje komt nu een uitklapschermpje met alle mogelijk kalenders waar je uit zou kunnen kiezen. Je kan nu de juiste kalender selecteren. (Zie figuur 2)

Figuur 2

Figuur 2

 

 

Je kan nu je agenda item aanmaken en afsluiten met enter.

 
De afspraak staat nu echter ingepland voor de gehele dag. Is het een afspraak voor een periode van de dag dan kun je de afspraak aanklikken. Je krijgt dan een menu waarin je kan aangeven dat je de afspraak wil bewerken. (Ze figuur 3)

 

 

Klik op bewerken en je kan je afspraak verder aanpassen aan de gewenste tijdstippen.

Figuur 3

Figuur 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 487 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.