Aanzetten van First release

Na het aanmaken van je office365 omgeving hoef je je niet meer druk te maken of alle updates wel zijn geïnstalleerd. Aangezien alles online draait op de servers van Microsoft zorgt Microsoft er ook voor dat alle beveiligingsupdates automatisch worden geïnstalleerd.

Iedereen die de Office blogs een beetje volgt weet dat er naast de automatische updates op de achtergrond ook in redelijk tempo nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd. Dit zijn zaken die je wel kan zien en soms zit je er gewoon op te wachten, omdat het echt een toegevoegde waarde is.

Helaas kon je geen verzoek indienen om bepaalde updates meteen te ontvangen. Je moest gewoon wachten tot je omgeving aan de beurt was.
Gelukkig heeft Microsoft hier iets op gevonden. Binnen je Office365 beheeromgeving heb je een knop gekregen om als eerste de nieuwste updates te ontvangen. Dit is de zgn first release optie. Omgevingen die deze knop hebben aangezet ontvangen de nieuwste updates voordat ze worden uitgerold naar de resterende omgevingen.

Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je sneller de updates ontvangt. Ook weet je dan ongeveer wanneer de updates worden uitgerold over je omgeving. Dit wordt altijd benoemd in de blogartikelen op bovengenoemde site.

Office365 Beheer –> Service instellingen –> Updates.

First release

 

(Visited 176 times, 1 visits today)

3 Reacties

  1. Pingback: Gebruik van de app launcher - Office 365 in het Onderwijs

  2. Pingback: Screencasts plaatsen in Video portal Office365

  3. Pingback: First release aanzetten voor geselecteerde personen - Office 365 in het Onderwijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.