2 kleine updates in je office365 omgeving

In een tweetal blogposts (Zoeken in de agenda en People view in Outlook Web App) was al eerder melding gemaakt van onderstaande updates. Het is alleen nooit te zeggen op welk moment de updates worden uitgerold in je omgeving. Afgelopen week was de omgeving van mijn school aan de beurt.

De people view in je Outlook is de meest in het oog springende. Links in je balk in Outlook heb je een nieuw onderdeel personen gekregen. Hieronder komen automatisch de mailtjes te staan van de personen waar je veel mee mailt. Deze mailtjes komen per persoon gegroepeerd te staan. Zo is snel te zien van welke contactpersonen waar je veel mee mailt je een mail hebt binnengekregen. Ook kun je snel zien welke mailtjes je nog meer van die persoon hebt binnengekregen.
Heeft die persoon ook zijn profielafbeelding bijgewerkt dan is nog eenvoudiger te zien van wie de mailtjes zijn.

PeopleView_1 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De andere update heeft plaatsgevonden in de agenda. Het is vanaf nu mogelijk om afspraken in je agenda te zoeken. De zoekwoorden die je invoert zullen worden opgezocht in de titel van de agenda of in de extra informatie die je hebt bijgevoegd in je agenda. Zo is het erg handig om snel afspraken in je agenda te zoeken.
Er is tevens nog een extra functie toegevoegd aan deze zoekfunctie. Naast dat je afspraken kunt zoeken kun je ook agenda’s zoeken van collega’s. Door de naam van de collega in te tikken kun je zijn/haar agenda openen. Je zal niet op detailniveau de agenda kunnen bekijken, maar wel op welke momenten die collega niet beschikbaar is. Dus als de collega’s hun agenda goed gebruiken kun je op deze manier snel zien of een collega op een bepaald tijdstip beschikbaar is.

Deze beide updates worden langzaam uitgevoerd over alle Office365 omgevingen dus het kan zo zijn dat je nu nog niets ziet, maar daar kan dus snel verandering in komen.

Afbeelding (link)

(Visited 146 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.