Nieuwe manieren van delen in OneDrive

onedrive_200x200De afgelopen maand zijn er verschillende visuele aanpassingen aan de OneDrive geweest. Microsoft is druk bezig om de vormgeving van OneDrive fot Business te laten aansluiten op de gewone OneDrive van consumenten. Hierdoor heeft de bovenste balk al een totaal andere vormgeving gekregen. (zie Figuur 1)

Figuur 1

Figuur 1

Het is voor de gebruiker nu ook helemaal niet meer zichtbaar dat er in een SharePoint bibliotheek gewerkt wordt. De Powerusers merken ook meteen al op dat het onmogelijk is om met Meta Data te werken in een OneDrive bibliotheek.

Naast de detail weergave is het ook mogelijk om een tegelweergave te maken. (Zie Figuur 2)

Onedrive 02

Figuur 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestanden kunnen nu ook eenvoudig versleept worden van de ene map naar de andere map binnenin je browser. Via de Informatie knop kan eenvoudig informatie over de inhoud van het bestand of de map. Zo is ook eenvoudig te zien met wie het bestand gedeeld wordt.

Via de optie koppeling ophalen zijn de nieuwste functies te vinden.

Figuur 03

Figuur 03

Onedrive 04

Figuur 04

Onedrive 05

Figuur 05

Onedrive 06

Figuur 06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Personen uitnodigen
Via de eerste optie (Figuur 03) kun je een link naar iemand via de mail versturen. Je kan aangeven of zo iemand zich speciaal moet aanmelden en of er alleen gekeken mag worden of ook in bewerkt mag worden. Dit werkt alleen als je dit stuurt naar mensen met een Live/Microsoft adres.

Link ophalen
Deze tweede optie (Figuur 04) is de meest interessante geworden. Je hebt nu de keus gekregen om een koppeling te maken naar het document voor iemand binnen je organisatie of voor iedereen. Kies je voor de 2e optie dan krijg je na aanklikken nog een extra optie.(Zie Figuur 05) Je kan instellen hoe lang de link moet werken. ZO kun je bv. snel een document naar iemand sturen om het te laten bekijken, maar na een dag zal het document voor die ander die de link had niet meer bereikbaar zijn.

Gedeeld met
De laatste optie (zie Figuur 06) is handig om snel te kunnen zien met wie je allemaal het document hebt gedeeld.

 

Al deze verschillende deelopties werken alleen maar op document niveau. Op dit moment is het bv. (nog) niet mogelijk om een hele map met iemand te delen. Dat kan alleen nog intern.

 

(Visited 362 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *